Nordic Real Estate Forumi eksperdid: majandus kasvab, kuid kinnisvarasektoris püsib ebakindlus

Kolmapäeval, 27. märtsil toimub Tallinna Kultuurikatlas Nordic Real Estate Forum 2024, mis keskendub tänavu peamiselt kinnisvarasektori hetkeolukorrale. Kuigi majandusolukord on pööranud paremuse poole, siis kinnisvaraettevõtted ja -investorid proovivad ebakindlas turuolukorras optimismi leida.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liige Ardi Roosimaa ütles, et ettevõtted on läbi elanud enneolematu kulude tõusu. „Kunagi varem pole professionaalsus ja tähelepanu detailidele olnud kinnisvaraprojekti õnnestumise jaoks nii määrava tähtsusega. Kasumit teenitakse ja kaotatakse isegi juba planeerimisetapis! See on üleskutse nii era- kui ka avalikule sektorile,“ ütles Roosimaa.

Swedbank Eesti juhi Olavi Lepa sõnul viib Eesti majandust edasi ettevõtjate innovatsioon, hea tahe ja konkurents. „Seda peab toetama. Kuid kahjuks on tugevas tõusus olnud erinevate valdkondade ülereguleerimine ja seda Euroopas tervikuna. Aeg, mis kulub ettevõtetel regulatsioonide järgimisele ja tegevuste vastavusse viimiseks, võiks kuluda hoopis innovatsioonile ja äri edendamisele. Konkurentsivõime kasvatamine peaks olema nii riigi kui ka ettevõtjate ühine püüdlus,“ kommenteeris Lepp.

Newseci tegevjuhi asetäitja ja nõustamisjuhi Max Barclay sõnul on Põhja- ja Baltimaade kinnisvaraturul muutlikud ajad. „Kuigi seisame pöördepunktil ja oleme tunnistajaks ebakindluse järk-järgulisele tõusule, tuletame endale meelde, et kõige pimedamad ajad eelnevad sageli kõige helgematele päevadele. Olen optimistlik, et liigume kinnisvara vallas paremate aegade poole ja me juba ka näeme selle olulisi märke. Läbi piiriülese ja valdkondade vahelise koostöö tugevdame oma turgude vundamenti. Mul on hea meel, et saan seda Nordic Real Estate Forumil edasi arutada, ” ütles Barclay.

Nordic Real Estate Forum 2024 võõrustab kaht mainekat peaesinejat. Swedbanki grupi peaökonomisti asetäitja teeb ülevaate Nerijus Mačiulis globaalsest ja kohalikust majandusolukorrast ning räägib, kuidas intressimäärad seda peegeldavad. Newseci tegevjuhi asetäitja ja nõustamisosakonna juht Max Barclay astub lavale koos armastatud saatejuhi Anna Pihliga ning annab otseintervjuu, kus räägib Rootsi ja Põhjamaade kinnisvaraturu hetkeseisu ja tulevikutrajektooridest.

Foorumi keskseks fookuseks on kinnisvarasektori hetkeseis ja tulevikuväljavaated. Kaheksa paneeldiskussiooni täidavad Nordic Real Estate Forumi lava oma valdkonna ekspertidega üle maailma ning käsitlevad kinnisvaramaastikku kujundavaid kriitilisi teemasid.

Kinnisvarainvesteeringute paneel annab ülevaate investoritele optimaalsetest lähenemisviisidest, selgitades välja parimad strateegiad „odava raha ajastul“ liikumiseks. Samas uurib makroökonoomika paneel majanduse tulevikku, rõhutades kasvustrateegiaid ning avaliku ja erasektori rollide muutumist. Teised arutelud keskenduvad esilekerkivatele trendidele majutuskinnisvara vallas, ESG pöördelisele rollile kinnisvara tuleviku kujundamisel ning tööruumide ja kaubanduspindade ümberkujundamisele keset muutuvaid ärivajadusi ja turudünaamikat. Logistikakinnisvara paneel võtab fookusesse globaalsed väljakutsed ja kuidas neile lokaalseid lahendusi leida.

Foorumist võtab osa pea 400 inimest rohkem kui 20st riigist ning teadmisi jagavad 45 oma ala tunnustatud eksperti.

Lisainfo ja täispikk programm on leitav siit: www.nordicreforum.com.


Seotud artiklid