Rahvusvaheline ärinõustamisbüroo Rödl & Partner avab kontori Maarki tänava uusarenduses

Tallinna südalinna ärimekas Maakri tänaval avab peagi uksed värskelt renoveeritud tornmaja, kuhu on kena ansambel mainekaid ettevõtteid kolimas. Oma kolimisest uude büroohoonesse teateas rahvusvaheline saksa juurtega 30 aastat Eestis tegutsenud audit, raamatupidamis ja advokaadibüroo Rödl & Partner. Maakri tänava uusarendus toob südalinna populaarseimasse äripiirkonda üle 9000m2 uut A-klassi büroopinda ja viimased kiired liitujad saavad veel koos teistega uued bürooruumid kasutusele võtta. Oma esinduskontori kolimisest Maakri uude tornmajja on teatanud ka hoone arendaja Fausto Capital, Piletilevi, Lartusi ja teised mainekad ettevõtted. 

Rödl & Partner Eesti esindaja Aiki Tiisler sõnul sai kolimisotsusel määravaks asukoht Tallinna ärikeskkonna südames ja arenduse kaasaegsed lahendused. „Rödl & Partneril on kokku 107 bürood 51 erinevas riigis ja meie jaoks on strateegiliselt oluline asuda kesklinna südames ükskõik millise riigi linnas. See võimaldab meil olla nähtavad ja kergesti leitavad ning pakkuda klientidele kvaliteetset teenust, mille lahutamatuks osaks on kaasaegne büroo. Võrdselt oluliseks peame oma töötajatele mõnusa töökeskkonna loomist mugava asukohaga kontoris,“ rääkis Tiisler.

Pea 500 ruutmeetrises Rödl & Partner kontoris kohtuvad maitsekas ja omanäoline disain ning ülim funktsionaalsus ja madalad ülalpidamiskulud, mis sobivad hästi ettevõtte väärtustega. „Meie uues kontoris on töökohti 34 kolleegile. Lähtusime kontori planeerimisel ka populaarsust võitnud hübriidtöö rakendamisest. Kõik kolm teenusliini (audit, raamatupidamine, advokaadibüroo) saavad nii personaalseid kui jagatavaid töötubasid kasutada ning samuti on olemas avatud töönurk. Paindlik ruumikasutus võimaldab töötajatel hästi sotsialiseeruda ja omavahel mõtteid vahetada,“ rääkis Rödl & Partner esindaja.

Maakri maja arendaja Fausto Capitali ühe osaniku Sven Mihailovi sõnul tähtsustavad rahvusvahelised ettevõtted järjest enam keskkonnahoidliku aspekti büroohoonete juures ja see võib olla oluliseks kaalukeeleks üüriotsuse tegemisel. Näiteks on Rödl & Partner liitunud Rohelise kontori põhimõtetega, millest on kantud iga nende tegevus alates energia, kontoritarvete ja ruumi säästlikust kasutamisest kuni digiprügi sorteerimiseni. Sellest lähtub ka ettevõtte loomulik soov asuda ökonoomseks ehitatud hoones. „Renoveerisime Maakri büroohoone energiasäästlikuks ja varustasime selle kõige kaasaegsema ja ökonoomsema tehnoloogiaga, samuti tuleb siia suur jalgrattaparkla ja elektritõukerataste laadimiskohad, et soodustada kergliiklust südalinnas ja panustada seeläbi transpordi ökoloogilise jalajälje vähendamisesse. Fautso Capitali teine arendus Fahle Park on pälvinud ka rohemärgise BREEAM outstanding taseme. Sama märgise plaanib Fausto taotleda ka Maakri majale,“ rääkis Sven Mihailov.

Rödl & Partner on Fausto Capitali käekirjaga juba varasemalt tuttav, kuna nende eelmine kontor asus samuti Fausto pinnal kuid jäi südalinna tuiksoonelt pisut eemale ja tekitas vajaduse uue pinna järele.

Sven Mihailovi sõnul ehitab Fausto üürnike bürood välja vastavalt kliendi soovidele ja kiired liitujad saavad Maakri tänava värskelt renoveeritud tornmajas juba sellel suvel koos teistega uued bürooruumid kasutusele võtta.


Seotud artiklid