Vastutuskindlustus laseb rahulikult magada ka siis kui väljas tuiskab

Koduomanikena investeerime sageli aega ja ressursse mugava ja turvalise elukeskkonna loomisse. Siiski võivad ettearvamatud sündmused juhtuda, kujutades ohtu mitte ainult meie varale, vaid ka meie finantsstabiilsusele.

Kodukindlustus aitab kahjujuhtumi korral taastada sinu enda kindlustatud vara, kuid kodukindlustuse leping ei pruugi sisalda vastutuskindlustust, mis aitaks hüvitada sinu naabritele või teistele kolmandatele osapooltele tekitatud kahju. Mõistlik on seega alati kodukindlustusele lisaks sõlmida ka vastutuskindlustus.

Vastutuskindlustus aitab korvata kahjud, mis tulenevad sinu kinnisvarast ning mille eest sa oled vastutav. Näiteks kui sinu hoone esisel tänaval kukub libedusest tingituna jalakäija või kui katuselt kukub alla lumi, jää või mõni lahtine ese, mis vigastab juhuslikku möödujat või siis sinu hoone ette pargitud autot. Vastutuskindlustus aitab sind ja sinu rahalist stabiilsust kaitsta ka juhul kui korteris toimub veeuputus ning sellest tulenev veekahju ulatub sinu naabriteni. Sellised juhtumid võivad kaasa tuua väga suured nõuded naabrite või teiste kahjustatud isikute poolt, mis panevad kinnisvara omaniku väga raskesse olukorda.

Uut kodu ostes on tavaline, et laenuandjad nõuavad koduomanikelt soetatud kinnisvara kindlustamist. Panga jaoks on tähtis, et laenu tagatiseks oleva korteri või maja säilimine oleks tagatud. Kindlustuslepingute üksikasjad võivad aga erineda, seega on oluline hoolikalt läbi lugeda ja mõista just teie kindlustuslepingu poolt pakutavat kaitset. BTA kindlustus soovitab nii uutel kui ka kõigil teistel koduomanikel olla ise aktiivne ja uurida erinevaid kodu- ja vastutuskindlustuste võimalusi, et mitte lihtsalt kaasa minna esimese ettejuhtuva kindlustuspakkumisega, mida sageli tehakse. Oluline on ise võtta aega ja tutvuda tingimustega ning teha seda ikka enne kindlustuslepingu allkirjastamist mitte pärast.

BTA aitab personaalselt arvutada sinu vara väärtuse ning leida just sulle sobiv kindlustuse variant sellest, mida ja kui suures mahus kindlustada, et tagada turvatunne ja rahulik meel.

Oluline on meeles pidada, et erinevalt kodukindlustusest kaitseb vastutuskindlustus sind, kui sa ise või sinu pereliikmed on põhjustanud teistele kahju. Võib juhtuda näiteks, et:

  • Korteris purunes veetoru, millest välja voolanud vesi kahjustas allpool asuvaid kortereid.
  • Sinu alaealised lapsed või lemmikloomad tekitavad kahju kolmandatele osapooltele.
  • Sina ise tekitad kolmandatele osapooltele jalgratturina liigeldes kahju.

BTA erinevate kodu- ja vastutuskindlustuse valikutega saad tutvuda siin. Lisaküsimuste korral või personaalse pakkumiste saamiseks palun kontakteeru meie spetsialistidega – bta@bta.ee või helista telefoninumbril +372 5 68 68 668.

BTA hoolib sinust ja sinu finantsilise turvatunde eest.


Seotud artiklid