Infortar avas uue peamaja ja kolis tütred kokku

Eesti suurim investeerimisettevõte Infortar kolis täna oma grupi tütarettevõtted Tallinna tuiksoonel Liivalaia tänavas valminud uude büroohoonesse.

„Infortar on kasvanud Eesti üheks suurimaks ettevõtteks, suur organisatsioon eeldab ka korralikku infrastruktuuri ja moodsaid töötingimusi. Meie gruppi kuulub üle saja tütar- ja sidusettevõtte, päris kõik ei mahu ka uude majja,“ märkis Infortari tegevjuht Martti Talgre.

„Energeetika ja laevanduse kõrval on kinnisvara meile kolmas oluline valdkond – Liivalaia büroohoone on meie enda grupi arendus- ja ehitusprojekt, oleme kasvanud varade mahult üheks suurimaks kinnisvaraomanikuks Eestis,“ lausus Talgre.

Aadressil Liivalaia 9 asuvasse büroohoonesse kolivad Infortar grupi tütar- ja sidusettevõtted, teiste seas ka hoone ehitaja INF Ehitus. Neljal korrusel paikneb piirkonna suurima erakapitalil energiafirma Eesti Gaas peakontor. Eesti Gaas on asunud samal aadressil ka mitu aastakümmet enne amortiseerunud maja lammutamist ja uue ehitust.

Allianss Arhitektide poolt kavandatud üheksakorruselise büroohoone suletud brutopind ulatub 7500m2. Energiatõhusa ja kaasaegse sisekliima süsteemidega varustatud hoone fassaad on kaetud anodeeritud alumiiniumiga ning täiendavat päikesevarjestust pakkuvate perforeeritud alumiiniumlamellidega. Liivalaia tänava poole avanevas fuajees paikneb Heigo Jelle poolt loodud metallskulptuur “Fraktal”, mida öisel ajal valgustab Alyona Movko-Mägi videomapping.

Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Infortar omab ligi 42 protsendi suurust osalust AS-is Tallink Grupp, 100% osalust AS-is Eesti Gaas ning mitmekülgset ja kaasaegset, üle 100 000 m2 suurust kinnisvaraportfelli. Lisaks kolmele põhitegevusvaldkonnale tegutseb Infortar ka insenerehituse ja maavarade, trükkimise, taksonduse ja muudes valdkondades. Kokku kuulub Infortari kontserni 104 ettevõtet: 48 kontserni ettevõtet, 5 sidusettevõtet ja 50 sidusettevõtte tütarettevõtet. Infortar annab tööd 1333 inimesele.

Infortarile kuuluvad ehitusettevõtted INF Ehitus, INF Infra ja EG Ehitus on rajanud mitmeid keerukaid infrastruktuuriobjekte, teiste seas Eestit ja Soomet ühendava Balticconnectori ning kolm biogaasijaama. Praegu ehitab INF Infra Eesti üht suurimat taristuobjekti – Pärnu kesklinna uut kaarsilda. Üldehituses on ettevõttel töös mitu objekti, millest suurim on Rimi uus logistikakeskus Sauel. Infortari kinnisvara ja ehitusega tegelevad ettevõtted on koondunud kaubamärgi iNF alla.


Seotud artiklid