Esimene miljon: uut tüüpi säästuhoius kogus avanädalal üle miljoni euro jagu laekumisi

Napilt nädalaga paigutasid Eesti inimesed enam kui miljon eurot Bigbanki pakutavale uut tüüpi paindlikule säästuhoiusele, mis võimaldab teenida 2,5% intressi ja samas kolmepäevase etteteatamisega ka kogu oma raha välja võtta, kaotamata seejuures seni teenitud intresse.

“Rahal on täna hind ja see hind ei ole üldse mitte odav. Seega peab iga inimene endalt küsima, kas tema säästud seisavad niisama või teenivad parimat võimalikku tootlust,” kommenteeris Bigbank Eesti juht Jonna Pechter, kelle sõnul on uut tüüpi säästuhoiuse kiirest edust võimalik järeldada vaid seda, et Eesti inimeste rahatarkus on selgelt tõusuteel. “Bigbank ei ole universaalpank ja arveldusteenust veel ei paku, mistõttu peavad uue säästuhoiusega liitujad selle nimel ka väikese pingutuse tegema meie turvalisele veebilehele sisse logides,” selgitas Pechter.

“Veidi üle kolmandiku ehk 36% kõigist avanädala hoiustajatest olid vanuses 26-35 aastat, mis näitab just nooremate inimeste hoolsust oma säästudega ümber käimisel,” rääkis Pechter, kelle sõnul oli lõviosa ehk 92% avanädalal säästuhoiusega liitunuist eraisikud, kuigi sarnaste tingimustega toodet hakkas Bigbank äsja pakkuma ka ettevõtetele, kes oma vabu vahendeid nii-öelda nõudmiseni kontol soovivad teenima panna.

„Tähtajalisele hoiusele või muudesse instrumentidesse ei ole alati võimalik raha panna, kuna keerukates majandusoludes võib tekkida vajadus neid sääste kasutada. Nii seisabki enim Eesti eraklientide raha suurtes universaalpankades tavakontodel, millelt enamasti ei maksa pangad mitte mingit intressi. Bigbanki säästuhoius annab võimaluse ka sellelt rahalt intressi teenida,“ selgitas Jonna Pechter.

Bigbanki uudse säästuhoiuse puhul saab klient kolmepäevase etteteatamisega vajadusel kogu oma raha ilma mingite lisakuludeta välja võtta, kaotamata seejuures ka seni teenitud intresse.  Võrreldes tähtajalise hoiusega pole kliendil ka muret parima pakkumise saamisega – kui intressid tõusevad, siis kõigile korraga, võrdselt ja automaatselt ning klient ei pea omalt poolt midagi tegema. Säästuhoiuse avamisega Bigbankis ei kaasne ühtegi teenustasu ega kulu kliendile ega ole ka kehtestatud hoiuse avamiseks miinimumsummat. Nagu kõik pangahoiused Eestis on ka säästuhoius kuni 100 000 euro ulatuses kindlustatud riikliku Tagatisfondi poolt.

Bigbank pakub säästuhoiust Saksamaa, Austria ja Hollandi turgudel juba 2020. aasta algusest.  Toode on klientide hulgas populaarne ja saanud hulgaliselt positiivset tagasisidet kui hea võimalus teenida vaba raha eest palju paremat intressi kui pakuvad „kodupangad“. Käesoleva aasta maist pakub pank säästuhoiuse toodet ka Soome turul.

Poolaasta lõpu seisuga oli Bigbanki hoiuste portfell kokku 1,6 miljardit eurot, kusjuures säästuhoiuste maht moodustas sellest 721 miljonit eurot, kasvades viimase kuue kuuga 94 miljoni euro võrra (+15%).


Seotud artiklid