FOTOD: Värskelt avatud Maakri HUB lisab südalinna telliskivilikku iseloomu

Tallinna südalinna nooblis ärimekas uksed avanud Maakri HUB toob klaasmajade keskele loomingulise iseloomuga büroopindasid. Hoones on tajutav kunagise meediamaja ajalugu ja selle omapära on erinevates detailides säilitatud. Esimesed bürood on juba kasutuses ning nende kujunduses hakkab silma kõige kaasaegsema disaini kombineerimine karakteriga ajalooliste detailidega.

Hoone arendaja Fausto Capital ASi müügidirektori Einar Niine sõnul aitab rekonstrueerimine jätkusuutlikult hooneid arendada ja linnaruumi huvitavate lahendustega rikastada. Just seetõttu on Fausto Capital valinud renoveerimise tee ja äratanud ellu terve Fahle Parki linnaku ajaloolisel paberivabriku territooriumil ning nüüd ka endise Postimees Grupi meediamaja Maakri tänaval. 17-korruseline Maakri HUB lisab kinnisvaraturule 10 000 ruutmeetrit A-klassi büroopinda,“ rääkis Niin.

Lisaks hingega renoveeritud büroohoonele loob Fausto südalinna tänavale ainulaadse rohelise oaasi, kuhu hakkab avanema kesklinna uue restorani terrass. „Palistame Maakri HUB peasissekäiguni viiva sisehoovi tee rohelusega, toome sinna erinevaid taimi, hubase valgustuse ja istepinke. Tänava poole avatud rohelisest sisehoovist saab kodu Maakri HUB restorani terrassile, läbirääkimised toitlustajaga on jõudmas juba kokkulepeteni,“ kirjeldas südalinna tänava arenguid Niin.

Hoone esimesele korrusele tuleb lisaks restoranile Lartusi esinduspood, mis suhestub tänavaga ja paneb inimesed hoonesse sisse astuma ning elustab piirkonna tänavakaubanduse elu.  Lisaks Lartusile on Maakri HUB-is end sisse seadmas mainekas ettevõtete ansambel, teiste seas Piletilevi, Rödl & Partnerid, INVL, Fausto Capital ise ja erinevad teised rahvusvahelised ettevõtted. Hoonesse loodud ühised puhkealad, kavandatav restoran ja mõnus roheline hoov on loodud majasisese kommuuni tekkimise soodustamiseks. Lisaks plaanib Maakri HUB algatada meeleolukaid ühisüritusi, mis laienevad sisehoovi ja tänavale.

Maakri HUB hoone muudab eriliseks ka suurte terrasside olemasolu hoone erinevatel korrustel ja avatavad aknad, mida tavapäraselt kõrghoonetel ei ole. Just selle maja ühelt terrassilt läksid omal ajal eetrisse Reporteri hoogsad suvised saated. Terrassid hakkasid silma kauni haljastusega ja kindlasti tuuakse rohelus ka  renoveeritud terrassidele. Avatavad aknad on igal büroopinnal.

Einar Niine sõnul on ettevõtjate seas märgatavalt suurenenud roheteemade tähtsustamine ja soov asuda kontorites, mida on keskkonnasõbralikult ja ökonoomselt arendatud. „Kuna Maakri HUB kerkib endise meediamaja asemele, siis saime taaskasutuse põhimõtteid järgides olemasoleva tugeva karkassi ära kasutada, mille ümber ehitasime uue modernse ja energiatõhusa büroohoone. Kõik hoone tehnilised ja arhitektuursed lahendused on täiesti uued ja vastavad kõige kõrgematele standarditele. Sisuliselt on tegemist täiesti uue hoonega. Maakri HUB on seetõttu ökonoomsete ülalpidamiskuludega, keskkonnasõbralik ja meeldiva atmosfääri, oma rohkete puhkenurkade, valgusküllaste ruumide ja kauni interjööriga,“ rääkis Niin. Vastutustundliku ehitusviisi tõestuseks taotleb Fausto Capital Maakri HUB-ile Euroopas tunnustatud BREEAM rohemärgise ning ühtlasi saab hoone peale valmimist A energiatõhususe klassi.

Keset vilgast tänavakaubanduse ja kesklinna melu pakub Maakri HUB head ligipääsetavust autoga, jala või kergliikuriga. Hoone esimesele korrusele on planeeritud tõukerataste laadimispunktid ning jalgrattaparklad koos riietusruumidega, et soosida kergliikluse kasutamist. Autode parkimine on koostöös Europark Eesti ja Ühisteenustega lahendustega mugavalt ning Maakri maja üürnikele kehtivad soodsamad parkimistingimused.

Bürood:

https://www.dropbox.com/sh/odo82grs9pe15t3/AAA9PnRl47R3uVz-oBcEEEFNa?dl=0

Fuajee:

https://www.dropbox.com/scl/fo/fcy4d1k57n3eml4ibexlp/h?rlkey=3ko2xadsalwob2oous898gw5u&dl=0


Seotud artiklid