FOTOGALERII: Pro Kapital pidas Kalaranna Kvartali viimaste majade sarikapidu

Tallinna vanalinna piirile kerkiva Kalaranna Kvartali viimased 4 hoonet on saavutanud oma täiskõrguse ja arendaja Pro Kapital pidas reedel koos ehitajatega sarikapidu. Kvartali 2019. aastal alanud ehitus valmib täielikult järgmiseks kevadeks, ent esimesed kodud uutes majades antakse üle käesoleva aasta lõpus. 

Pro Kapitali turundus- ja müügijuhi Maria Varblase sõnul on sarikapidu alati märgiks ehituse lõppjärku jõudmisest ning võimaluseks anda edasi arendajate ja tulevaste koduomanike või rentnike tänusõnad suurele ehitusmeeskonnale, kes objektil igapäevaselt toimetab. “146st praegu ehituses olevast Kalaranna teise ja viimase etapi korterist on 40% tänaseks juba omaniku leidnud, müüdud on ka kõik hoonete tänavataseme korrustel olevad äripinnad,” märkis ta.

Kalaranna Kvartali kodude näol on tegu eksklusiivse tootega, mida samaväärse asukoha ja merevaatega Tallinnas rohkem ei ole.  “Meie tänane põhiklient on eestlane ning suur osa ostjatest on juba kvartali esimese etapi valmides sinna korteri või mitu ostnud kliendid. Need on inimesed, kes hindavad konkreetse asukoha plusse, piirkonna potentsiaali ning kvartali hoonete head ehituskvaliteeti,” iseloomustas Maria Varblane kinnisvaraturu hetkeseisu Kalaranna Kvartali vaates.

Mitmekülgne ja arhitektuuriliselt linnaruumi rikastav Kalaranna Kvartal on Varblase sõnul kahtlemata üks oodatuimaid suuri linnakvartaleid Tallinnas, mis esmakordselt avab südalinnas dialoogi mere ja linna vahel. Kvartal on välja ehitatud autovaba linnaruumina, kus parkimine on täielikult maa all. Mereäärsest linnakvartalist on viimaste aastatega juba kujunenud tänu oma asukohale ning rannapromenaadile tore ajaveetmiskoht nii Tallinna elanikele kui külastajatele.

Ligi dekaadi jagu küpsenud Kalaranna Kvartal sündis Pro Kapitalil koostöös arhitektide Mihkel Tüür’i ja Ott Kadarik’uga (Kadarik Tüür Arhitektid). Maastikuarhitektideks on Maarja Tüür ning Kerttu Kõll (Sfäär Planeeringud) ning kodude sisearhitektiks on Galina Burnakova.

Kalaranna Kvartal saab valmis ehitatud kahes etapis kuue aastaga. Kokku on kvartalis kaksteist nelja- ja viiekorruselist hoonet, mille brutopind on ligi 38 300 m2. Fassaadiviimistlus on erineva tooni ja struktuuriga: kasutatakse näiteks looduskivi, puitu, alumiinium-komposiitplaati ning tellist. Vastavalt detailplaneeringule on kinnistul välja ehitatud ühekorruseline 20 000 m2 suurune maa-alune parkla ligi 450 parkimiskohaga.

Tänavu 30. tegevusaastat tähistav Pro Kapital Grupp on börsiettevõte, mis loob linnaruumi rikastavaid, terviklikke ja mitmekülgseid elukeskkondi Baltikumi pealinnade parimates asukohtades. Ettevõte on arendanud ligi 270 000 m2 kinnisvara ning ligikaudu sama mahuga kinnisvaraportfell ootab veel arendamist.

Kalaranna Kvartali fotogalerii: https://www.prokapital.ee/omapilv/index.php/s/scQJFJCN9t5M8i3


Seotud artiklid