Bonava sisenes üürikinnisvara turule ja avas Mustamäel oma esimese üürimajade kompleksi

Üks suurimaid elukondliku kinnisvara arendajaid Eestis on lisaks müügikorteritele oma portfelli laiendanud 99 uhiuue üürikorteri võrra. Tallinnas, aadressil Aiandi 11 on Bonaval valminud kolmest hoonest koosnev kompleks, mis on ehitatud spetsiaalselt üürikodudeks.

Bonava tegevjuht Taavi Soorm rääkis, et vajadus uute üürikorterite järele on endiselt Tallinnas suur. „Tänases turusituatsioonis, kus euribor alles hakkab vaikselt langema, on korteri üürimine hea alternatiiv neile, kes ei soovi endale võtta mitmekümneks aastaks kodulaenu,“ märkis Soorm ning lisas, et olenemata sellest, kas inimene on otsustanud kodu osta või üürida, tema tegelikud ootused kodule – kvaliteedile, toalisusele, naabruskonnale, ligipääsetavusele – on täpselt samasugused.

Soorm tõi suurelt arendajalt üürimise eelisena välja sellegi, et Bonava üürimaja puhul kehtib ehituslik garantii ja toimub puuduste likvideerimine täpselt samadel alustel ja põhimõtetel nagu nende müügiks ehitatud arenduskorterite puhul. „Võrreldes eraisikult üürimisega on äriühingult üürides võimalik eeledada stabiilsust ja asjatundlikkust, kui üürikoduga peaks mõni mure tekkima. See annab üürilisele suurema kindlustunde, et maja ees tee on alati lumest lahti lükatud, trepikoda koristatud ning tehnosüsteemid hooldatud ja toimivad tõrgeteta,“ ütles Soorm.

Bonava üürimaja avamisüritusel andis kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark ülevaate, millises seisus tänane üürikinnisvaraturg tegelikult on ning nentis, et korteri üürimine on hetkel äärmiselt odav. „Keskmine üürikorteri hind on keskmisest palgast protsendina täna soodsam kui pangalaenu kuumakse samaväärse kodu ostmisel,“ selgitas Toompark.

„Hetkel on üüriturg väga killustunud ja pigem väikeinvestorite käes. Kuid tänane majandus näitab, et inimesed püsivad üüriturul järjest pikemalt ning ka vajadus üürikodude järele on seetõttu kasvav,“ märkis Tõnu Toompark. Kinnisvaraanalüütik on kindel, et suuremate üürileandjate turule tulemine on oluline märk sellest, et ühiskonnas toimuvad muutused, kus kodu omamine ei ole enam eesmärk omaette. „Kümne aasta pärast elab üürikorterites kindlasti rohkem inimesi kui täna.“

Mustamäe linnaosa oli üks esimesi Tallinnas, kuhu hakati 60ndatel ehitama kaasaegseid korterelamuid. Tänaseks on paljud neist hoonetest läbinud korraliku renoveerimise, kuid üksjagu on ka neid hooneid, mis vajavad kiiremas korras tegelemist. “Bonava kontseptsioon ja suund noorele perele on väga tervitatav, sest Mustamäel on 15 tuhat noor inimest vanuses 25-39, kes vajavad kaasaegseid eluruume,“ rääkis Mustamäe linnaosa vanem Aivar Riisalu.

Äsja pidulikult avatud Bonava üürimaja Uus-Mustamäe elurajoonis tervitab uusi elanikke juba reedest, 15. detsembrist, kui esimesed üürilised asuvad sisse kolima. Kokku on Bonava ehitanud endistele Kadaka aiandi maadele juba ligi 700 korteriga tervikliku elurajooni koos mitmete mänguväljakute, kogukonnaaia ning avaliku pargiga. Uuel aastal valmib arenduse järgmise etapi käigus Aiandi 14 kortermaja ning alustamist ootavad veel mitmed hooned.


Seotud artiklid