Huvi uute üürikorterite järele on üha kasvav

Üürikorterite vajadus kasvab vastu sügist kõigis piirkondades just õppurite tõttu. Kuid mitte ainult. Viimasel aastal on Bonava Eesti müügi- ja turundusjuht Lauri Laanoja sõnul märgata, et üürijate hulgas kasvab noorte perede osakaal, kes vajavad kas pere suurenemise või uue elukorralduse pärast oma kodu, kuid kes ei soovi või ei saa võtta endale laenukohustust.

Keskmine uute üürikodude hind Tallinnas sõltub nii piirkonnast kui toalisusest. Üldine loogika, et kesklinnas on üürikodu kallim kui äärelinnas, peab enamasti paika, kuid siin on mõningaid erisusi.

“Näiteks Mustamäel, ülikoolilinnaku läheduses on üürihinnad samas suurusjärgus kui kesklinnas, mõnel pool kallimadki. Keskmiselt on üüriruutmeetri hind juba 14-15 euro piiril,” sõnas Bonava Eesti müügi- ja turundusjuht Lauri Laanoja.

“Kui me ütlesime avalikult välja, et Bonaval valmib sügisel arendusetapp, kus kõik korterid on ainult üürimiseks, saime esimeste nädalatega üürihuvilisi kaks korda nii palju, kui renditavaid kortereid valmib,” rääkis Laanoja ning lisas, et see on kindlasti märk turu vajadusest pakkuda rohkem uut üürikinnisvara.

Äsja alustas Bonava oma üürikodude eellepingute sõlmimisega ning tänaseks on ligi 20% korteritest juba eelkokkulepetega kaetud.

Laanoja sõnul eelistatakse uutes majades asuvaid üürikortereid vanades hoonetes pakutavate asemel tihti just selle pärast, et uusarenduspiirkonnas on mõeldud terviklikule elukeskkonnale: hoovialale on loodud mänguväljakud ja teised aja veetmise võimalused, majas on olemas erinevad hoiuruumid ning parkimine on lahendatud turvaliselt.

Bonava Uus-Mustamäe arendusse, aadressile Aiandi 11 valmivad üürikodud on energiasäästlikud 1-4-toalised rõdu või terrassiga korterid suuruses 21-82 m2. Kõiki kortereid üüritakse välja koos panipaigaga. Lisaks on olemas eraldi jalgrattaruum, kuhu on võimalik jätta nii lapsekäru kui ka jalg- või tõukeratta. Soovi korral on võimalik üürida juurde auto parkimiskoht majaaluses või kaetud väliparklas. Kõigisse Bonava üürikorteritesse on paigaldatud köögimööbel koos tehnikaga. Tubades on garderoobikapid, valgustid ja kardinasiinid ning vannitoas kuivatusfunktsiooniga pesumasin.

Rohkem infot leiab Bonava Eesti kodulehelt: www.bonava.ee/rent.


Seotud artiklid