Kuidas lühikese ajaga kappidesse ja sahtlitesse ruumi teha

Täna hakkame koristama ja keskendume kappidesse ja sahtlitesse ruumi tegemisele. Oled ilmselt nõus, et igasse sahtlisse ja topsikusse koguneb lõpuks liiga palju asju. Praegu, enne kena kevadet ongi paras aeg üks põhjalikum asjade korrastamine ette võtta.

Võibolla sulle see ei meeldi, aga asjade sorteerimine tähendab üldjuhul ka mõningatest esemetest loobumist, nii et kui koristamise ette võtad, pane valmis ka üks suurem prügikott ja kast taaskasutusse viimiseks. Viimane on väga oluline, sest kui ese just otseselt katki pole, on võimalik sellele uus omanik leida. Nii annad oma panuse arutu tarbimise vähendamisse.

Aga hakkamegi nüüd peale.

Elimineeri üksikud sokid

Enne kui asume mõne suuremat muskli- ja vaimujõudu nõudva töö kallale, võtame ette sokid. Kalla oma sokisahtel tühjaks ja tuvasta paarilised. Organiseerimisguru Marie Kondo küll ütleb, et sokke ei tohi üksteise sisse tõmmata, muidu nad muutuvad kurvaks, aga no kui muudmoodi paarilisi koos hoida ei õnnestu, siis lase käia.

Vaata üle kulunud või lausa auklikud sokid ja tõsta need nende sokkide kõrvale, mille paarilised teadmata suunas on lahkunud. Vaata igaks juhuks üle ka musta pesu korv, ega õnnetuid vennikesi seal peidus pole. Kui mitte, saad ükskiud sokid kasutusse võtta näiteks tolmu- või jalanõude puhastuslappidena. Töötavad superhästi.

Kulbid-pannilabidad korda!

Kui sokil on vaja paarilist, siis pannilabidal kindlasti mitte. Paraku juhtub aga tihti nii, et toidukeetmisel vajaminevate riistade nõu või korv – mis iganes sinu köögis kasutusel on –, kipub pidevalt liiga täis olema ja tihti tõmbad sealt lisaks vajaminevale vahukulbile kindlasti veel paar pannilabidat välja. Teeme sellele jamale lõpu.

Võta kõik need asjad hoidikust välja ja pane tagasi vaid need, mis kõige tihedamat kasutust leiavad. Ülejäänud lähevad kappi või taaskasutusse.

Pane end valmis: köögikapid!

Oh-hoh-hoo, mida siit leida võib! Vaata üle säilituskarbid ja kui leiad mõne, millel kaant pole või vastupidi, ainult kaas alles ongi, siis vii ka need taaskasutusse. Võibolla on kellelgi just need puudu.

Jäta kappidesse alles vaid need asjad, mida sa tõesti tihedalt kasutad. Ja kui sul on  köögiriistu, mida sa vaatamata nende ägedatele omadustele, mis reklaami järgi neil olema pidid, kasutama pole hakanud, siis ka nende koht on taaskasutuses.

Vannituba tühjemaks

Vannituba on üks koht, kuhu kipub kogunema potsikuid ja pudeleid, millel vähem või rohkem kallist kraami sees ja mida sa seetõttu ära ei raatsi visata. Näiteks šampoon, mis su juustele ilmselgelt ei sobinud, aga mille sa igaks juhuks nö avariivariandina alles oled hoidnud. Olgem ausad, see on tegelikul üle kolme aasta vana ja pole tegelikult kriipsuvõrragi vähenenud, eks ole?

Mõnikord viiakse taaskasutusse ka poolikuid või täitsa terveid dušigeele või šampoonipudeleid, nii et uuri järele, võibolla võetakse ka sinu omad vastu.

Köögirätikud korda!

Vanad ja hallid köögirätikud, millel isegi võibolla väike aukki sees, kuivatavad kõige paremini, eks ole? Vaata need siiski selle pilguga üle, kas mõni neist ei ole juba tolmulapi kandidaadiks muutunud. Sul on kindlasti hoopis parem köögis toimetada, kui rätikudki rõõmsates värvides ja kenad puhtad.

Uus elu vanadele ajakirjadele

Tee oma ajakirjadest uks suur kuhi ja vaata need läbi. Olenevalt inimesest võib selleks muidugi kuluda igavesti pikk aeg, aga pärast on sul ruumi rohkem ja tolmu vähem.

Tõsta ühte hunnikusse need, mida sa kindlasti veel lugeda tahad, teise hunnikusse need, mis lähevad taaskasutusse ja kolmandasse need, mida sa plaanid lastega koos meisterdamiseks kasutada. Kui näed mõnes ajakirjas vaid ühte artiklit, mis sind ka edaspidi huvitab, siis lõika see julgelt välja ja pane kausta.

Esikulaud tühjaks!

Esikulaud on üks fenomenaalne sodi korjamise koht, kuna sinna on lihtne kõike, mis parasjagu käes on, poetada ning siis unustada. Vaata üle kõik võtmed, pastakad ja juuksekummid ja püüa neile omanik leida. Kui see ei õnnestu, siis on käes ka nende asjade kord taaskasutuse kasti kolida.


Seotud artiklid