Kuidas sügisel ja talvel maja müüa

Ehkki kevad ja suvi on parim aeg maja müüki panemiseks, tuleb elus ette olukordi, kus seda tuleb teha sügisel või talvel. Arvestama peab väiksema ostuhuviga kui suvel, kuid talvel ei ole maja müümine võimatu, eriti kui oled suutnud oma maja vastu piisavalt huvi äratada.

Vali pildid väga hoolikalt

Raagus puude ja pruuni muruga välisvaated ei ahvatle kedagi, nii et palu fotograafil sellega arvestada ja püüda saada maja pildile nii, et ümbrus ei näeks väga kurb välja. Kõige parem on seda teha päikesepaistelisel päeval ja veel parem oleks, kui lumi oleks ka maas, aga noh, liiga palju ei saa ka siin kehva suusailmaga Eestimaal tahta.

Sügis-talviste piltide kasutamisest sul pääsu pole, sest muidu arvavad kuulutuste vaatajad, et su maja on juba väga kaua müügis. Pildigaleriisse võid aga panna ka mõne pildi möödunud suvest ja kevadest, et need annaksid koduotsijale aimu, milline su aed siis välja näeb, kui õunapuud õitsevad.

Killer-müügitekst

Hea müügitekst on nüüd veelgi suurema tähtsusega kui varem, sest sa pead suutma väiksemas hulgas majajahtijates huvi äratada – potentsiaalseid ostjaid pole lihtsalt nii palju kui kevadel-suvel. Aga kui sul on kuulutuses ilusad pildid ja hea tekst, siis küllap leiad huvilised, kes su kodu vaatama tulevad.

Hoolitse ikka aia eest

Sügisel ja talvel, kui aed muutub aina pruunimaks ja ümbrus on üsna hall, on väga ahvatlev kõige selle eest tuppa peitu pugeda. Kui sul on aga tõsine soov oma maja müüa, siis hoolitse oma aia eest ikka edasi. Riisu viimasedki lehed ära või kui lumi on maha tulnud, siis lükka lume sisse toredad käigurajad ning kanna hoolt, et kõik ikka kena ja korras välja paistaks.

Pane mõnele aiapuule värvilised tuled külge.

Tuled põlema!

Kui ostuhuvilised on otsustanud su maja vaatama tulla, siis pane enne nende saabumist kõik tuled põlema, mis su majas leiduvad. Maja peaks juba kaugelt kutsuvalt tuledes särama ning ka maja sees ringkäiku tehes oleks hea, kui kõik toad oleksid õdusalt valgustatud.

Samuti vaata, et kõik su õuetuled kenasti töökorras oleksid. Ja mõne lisatule paigaldamine ei teeks ausalt öelda ka paha.

Küta tuba soojaks

Sama käib toasoojuse kohta. Kui sa maja ise ei kasuta või seisab sul mõni tuba tühi ja on seega tavaliselt külm, siis küta kogu maja huviliste saabumise ajaks kenasti soojaks. Külmana võib majast hoopis vale mulje jääda ja õdusat kodutunnet ei saagi niimoodi ette kujutada.

Tee kaminasse tuli

Kui su majas on kamin, siis tee sinna kindlasti enne võimalike ostjate saabumist tuli sisse.

Ära pühadekaunistustega üle pinguta

Maitse on inimestel erinev ja sellepärast soovitame sul pühadeaegsete kaunistustega mitte üle pingutada. Kui su maja on müügis, on vähem kaunistusi n-ö rohkem, aga kena kuusk ja värvilised õuetuled tulevad hubase tunde tekitamisel kindlasti kasuks.

Ole valmis väikeseks ostuhuviks

Talv ei ole mõistagi majade müügis kõrgaeg ja selle tõttu on inimeste huvi kindlasti väiksem. Ole kannatlik ning vaata võib-olla maakleriga koos oma müügitekst ja pildid veel kord üle. Samuti vaata, kas sinu soovitud hind on ikka konkurentsivõimeline.

Maja on võimalik müüa igal aastaajal. Vaata kasvõi neid müügipakkumisi siit>>.

Võib-olla on mõni neist juba nädala pärast läinud?

Loe ka, kui kaua võtab aega kinnisvara müük >>


Seotud artiklid