Oled värske üürileandja? Väldi neid ämbreid!

Üüriturg ei pruugi praegu küll olla enam nii kõrvetavalt kuum, kui pool aastat tagasi, ent täieliku vaibumise märke ka kohe kindlasti ei näe. Seega ei ole imestada, et kinnisvaraturule on sisenenud neidki, kes tegelevad alles esimese üürikorteri sisustamise ja üürniku leidmisega. Mida võiks aga värske üürileandja teiste tehtust õppida ja milliseid sisustusvigu vältida?

Rahaline võit kvaliteedist loobumise hinnaga

Ei saa üle ega ümber kvaliteedist. Puhtalt numbreid vaadates võib tekkida kiusatus soetada üürikorterisse madalama kvaliteediga lahendusi, lootes selliselt investeeringuid madalamana hoida. Teoorias on see tõesti õige ja selge lähenemine. Küll aga vaid teoorias. Päris elus tähendab halbade materjalidega ehitatud ja kehvasti sisustatud korter, et muutub korterit üürida soovivade huviliste tüüp. Halb kvaliteet tähendab ka tihedamat parandamis- või asendamisvajadust.

Küll aga ei võrdu kvaliteet enam kõrge hinnaga. Uued tehnoloogiad, laienenud tootmine ja kasvanud turg on tarbija jaoks ka kvaliteetsete asjade hinna tunduvalt madalamale toonud. Näiteks on olemas täiesti korralikud ent siiski odavad voodid. Mõnikord tuleb lihtsalt natuke rohkem ringi vaadata ja mitte esimese pakkumisega kaasa minna.

Sihtgruppide olemasolu eiramine

Teise levinud veana proovitakse korraga haarata absoluutselt kõiki üüriturul oma kodu otsivaid inimesi. Hakates aga võrdlema erinevate inimgruppide eelistusi-vajadusi, märkad üsna pea võrdlemisi suuri kääre. Tudengite jaoks on tihtipeale tähtsaim faktor hind, ent samas neil ei ole reeglina enda mööblit, mida kaasa võtta ja kasutada. Kõrgemat palka teenivad üürnikud suudavad kindlasti ka kõrgemat üüri tasuda, ent samal ajal nad ka ootavad rohkem.

Jällegi näide magamistoa sisustamisest. Kõrgemat üürihinda endale lubada suutev sihtgrupp ei ole reeglina huvitatud elutoa ja magamistoa kaks ühes lahendusest. Tudengid ei ütle aga ära, kui elutoas ilutsevad VidaXL odavad diivanid sobivad ka ööuneks või külaliste võõrustamiseks.

Üürikodu kohtlemine enda koduna

Pole vaja kulutada aega, energiat ega raha enda unistuste kodu loomiseks. Tegu on lõppude lõpuks siiski üürikoduga kellelegi teisele. Väga eklektiline sisekujundus võib potentsiaalse üürniku lausa eemale peletada! Lihtsam valik on kindlam valik ning üürnik hindab, kui tal on ruumi ja võimalust üürikodu enda jaoks hubasemaks muuta. See tähendab pigem neutraalseid toone, eriti suurtel pindadel. Selliselt on üürnikul võimalik mängida detailide ja värvidega.

Muidugi, täiesti oma koht on üüripindadel, kus on olemas kõik: alates rätikutest ja voodipesust, kuni üksteisega sobivate söögiriistadeni. Seda oodatakse muidugi lühirendimaailmast, kus tõesti tullakse reisile ja keegi ei hakka mõnenädalase puhkuse jaoks kodust potte-panne kaasa tooma. Teised, täissisustusega korterid, on tihtipeale oodatud tippspetsialistide poolt, kes liiguvad ringi töö tõttu ja samamoodi, ei taha kulutada aega korteri või maja sisustamisele.

Paindumatu lähenemine

Ükskõik, mis mööbli sa soetad ja korterisse paigutad, kas sa oled nõus seda ka liigutama? Või olgem ausad, eemaldama? Oletame, et oled leidnud ideaalse üürniku, ent tal on juba olemas enda mugav diivan, mille soovib üürikorterisse kaasa võtta. Kas oled nõus olemasoleva diivani välja kolima ja kas sul on üldse koht, kuhu see viia ajutiselt? Või loobud suurepärasest üürnikust ühe diivani tõttu?

Eestis on kujunenud tavaks, et üürikorteris on olemas köögitehnika ja köögimööbel, vannitoas aga pesumasin. Kõik muu sõltub. Üürifotodel on väga hea mööbli abil näidata korteri hubasust ja võimalusi, ent mitte kõik üürnikud ei soovi sama mööblit. Enne kui hakkad soetama täissisustust, mõtle ka sellele, kus plaanid hoiustada mööblit, mida üürnik kasutada ei soovi.


Seotud artiklid