Uuring: kinnisvaraeksperdid soovitavad endiselt kodu osta, mitte üürida

Eesti kinnisvaravaldkonna professionaalid peavad ka tänaste hindade ja intresside juures õigemaks kodu ostmist, mitte üürimist, selgus 1Partner Kinnisvara poolt hiljuti läbi viidud küsitlusest.

“Kinnisvarafirmade tippspetsialistid oskavad kõik excelis numbreid ritta seada ja nii vaatabki arvutuse lõpus vastu tulemus, kus oma kodu ostmine on võimaluse avanedes ka praeguste laenutingimuste baasil endiselt mõistlikum, kui üürimaksete näol kellegi teise investeerimisportfelli kasvatamine,” kommenteeris küsitluse tulemusi 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter, kes ka ise vastajate hulka kuulus.

Ekspertide hinnangul Tallinna korteriturul tuntavat hinnamuutust lähema poole aasta jooksul oodata ei ole. “Neid, kes arvasid, et hinnad võivad lähikuudel veidi langeda, oli vastanute seas rohkem, kui neid, kes usuvad peatset hinnatõusu,” selgitas Vahter. Kõige tõenäolisemaks piirkonnaks, kus kinnisvara hind võiks tõusule pöörata, peeti Tallinna kesklinna. “On igati loogiline, et kasvupotentsiaal on seal, kus pakkumist on vähem,” nõustus Martin Vahter ekspertide seas enim levinud arvamusega.

Uuringus osalenud eksperdid usuvad, et üüriturule on lähema poole aasta jooksul lisandumas uusi kortereid, kuid hinnad sellest samas odavamaks ei muutu. “Üüriturg toimib Tallinnas aktiivselt ja hinnatasemed on hetkel paigas,” kinnitab ka 1Partneri juht.

1Partner Kinnisvara eestvõttel septembris toimunud küsitluses osales 35 professionaali, ennekõike arendajad ja maaklerid tosinast erinevast Tallinnas tegutsevast kinnisvaraga tegelevast ettevõttest.

1Partner on Baltimaade juhtiv kinnisvaragrupp, mille esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses. 1Partner grupp pakub kinnisvara vahenduse, hindamise, ehituse, arenduse, halduse ja investeeringute juhtimise teenust. 1Partner on maailma suurima kommertskinnisvara nõustamisettevõtte JLL (Jones Lang LaSalle) ametlik koostööpartner Baltikumis.


Seotud artiklid