Estateguru investorid hääletasid eelmise aasta parimaks projektiks Rocca Tower C

Eesti päritolu rahvusvahelise ühisrahastusplatvormi Estateguru investorid valisid 2023. aasta parimaks projektiks Rocca Tower C. Kokku rahastati möödunud aastal 430 erinevat projekti Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus ning investeeringute kogusumma ulatus ligi 100 miljoni euroni. 

“See on väga kena tunnustus kahe tugeva tegija edukale koostööle. Tänases intressikeskkonnas pakub ühisrahastus väikeinvestorile korralikku tootlust ja on arendaja jaoks väga arvestatav alternatiiv kommertspankadele,” ütles aasta parima projekti tiitli pälvinud Rocca Tower C arendaja Endoveri juht Robert Laud.

“See projekt on mitmes mõttes silmapaistev, kuid Estateguru investorite jaoks oli ennekõike tegemist ka eeskujuliku partnerluse ja väga korraliku tootlusega, kui kokku üheksas etapis antud ligi 2 miljoni eurone sildlaen pakkus investoritele 11,5% tootlust aasta baasil,” rääkis Estateguru Eesti juht Tauri Tiik. “Meil on Endoveriga väga hea partnerlus, oleme teinud koos suurepärast tööd ja seda arvavad ka meie investorid,” lisas Tiik. Möödunud aastal tegi Estateguru platvormil investeeringuid 29 890 unikaalset investorit, kellest üle kolme tuhande tegid seda esmakordselt. Investeeringute keskmine tootlus oli 9,7% ning investoritele tagasimakstud kogusumma ületas 140 miljonit eurot.

Rocca Towers on elu- ja ärikvartal, milles on ühendatud kaasaegne arhitektuur ja mereäärse äärelinna looduslik ilu. Haabersti tuiksoonel asuva 18-korruselise tornmaja kõrgus on 70 meetrit merepinnast ning hoone koosneb nii avarate vaadetega perekorteritest ja väikeresidentsidest kui ka äripindadest esimestel korrustel. Viiest eluhoonest koosneva Rocca Towersi viimased kodud saavad sissekolimisvalmis kevade lõpuks ja kogu kvartal valmib täielikult käesoleval suvel.

Estateguru on juhtiv üle-euroopaline investeerimiskeskkond, mis pakub väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele laene kinnisvara tagatisel ja hoolikalt valitud investeerimisvõimalusi meie ülemaailmsele investorite kogukonnale. Arendame digitaalset piirideta ökosüsteemi kinnisvaraprojektide rahastamiseks ja investeerimiseks Euroopas ning kaugemalgi. Ühendades erinevad teenusepakkujad, ettevõtjad ja investorid ühte tegevuskeskkonda, saame pakkuda midagi ainulaadset, mida teised finantsasutused ei suuda – sujuvat, piiriülest ja digitaalset teenust laenuvõtjatele ja investoritele. Estateguru meeskonda kuulub Helsingis, Londonis, Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Berliinis asuvates kontorites ligi 80 professionaali 12 erinevast rahvusest.


Seotud artiklid