Infortar alustas Pärnu silla ehitamist

Investeerimisettevõtte Infortari gruppi kuuluvad inseneri- ja ehitusettevõtted INF Infra OÜ ja AS EG Ehitus alustasid täna Pärnu linnavalitsuse tellimusel Pärnu uue silla ehitamist. 

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul hakkab tänasest kauaoodatud silla ehitus reaalselt peale. „Linna poolt on ehitusleping ja ehitusluba väljastatud ning sillaehituspartneri start on olnud muljetavaldavalt kiire, soovime jõudu ehitajatele,“ märkis Kosenkranius.

„Alustame täna jõe kalda raadamise ja sulundseinte ehitusega, juba selle suve jooksul plaanime ära teha osa teetöödest ning sügisel alustada silla vundamentide rajamisega,“ märkis INF Infra OÜ juhatuse liige Robert Sinikas.

„Kasutame Pärnu silla ehitusel uudseid lahendusi ja tehnoloogiaid, eesmärk on linnaelanike elu võimalikult vähe häirida – esialgu saame tööd tehtud selliselt, et suuname ümber vaid kergliiklustee ehk nn Jaansoni raja,“ lausus Sinikas.

Pärnu uuest sillast saab Eesti pikima, 140 meetri suuruse sildeavaga sild. Praegu on Eesti pikima sildeavaga sillad Rannu-Jõesuu ja Ihaste sild, mõlema silla pikim sildeava on 90 meetrit. Pärnu uue silla sildeava hakkab pooleteisekordselt ületama praeguseid pikima sildeavaga sildasid. Lisaks saab Pärnu uuest sillast ka Baltikumi ja Soome pikim võrkkaarsild.

Pärnu linnavalitsus sõlmis Infortari gruppi kuuluvate inseneri- ja ehitusettevõtetega Pärnu uue silla rajamiseks 26,7 miljoni euro suuruse projekteerimis- ja ehituslepingu käesoleva aasta 24. mail. Sild peaks valmima vaid 22 kuuga, 2025. kevadeks.

Infortar on Eesti suurim investeerimisettevõte, mille bilansimaht ulatub 1,1 miljardi ja omakapital 569 miljoni euroni. Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Kokku kuulub Infortari kontserni 48 tütarettevõtet. Infortar omab 40 protsendi suurust osalust ASis Tallink Grupp, 100% osalust ASis Eesti Gaas ning mitmekülgset ja kaasaegset kinnisvaraportfelli.

Kinnisvaraga on tihedalt seotud Infortarile kuuluvad ehitusettevõtted EG Ehitus, INF Ehitus ja INF Infra ning üks suuremaid ehitusmaavarade portfelli omav Eesti Maavarade Grupp. Infortarile kuuluvad ehitusettevõtted on rajanud mitmeid keerukaid infrastruktuuriobjekte, teiste seas Eestit ja Soomet ühendava Balticconnectori ning kolm biogaasijaama. Üldehituses on ettevõttel töös viis objekti, millest suurim on Rimi uus logistikakeskus Sauel ja büroohoone Tallinnas Liivalaia tänavas.

VIDEOLINK

https://www.youtube.com/watch?v=cvWCetqbTEk


Seotud artiklid