Kodusisustuses kuum: naturaalsed materjalid ja sügavad toonid

Ümarad vormid, soojad toonid ja naturaalsed materjalid on sisustusmaailma märksõnad, mis läinud aastast käesolevasse sujuvalt üle tulnud on. Ja miks peakski sisustusmoes miski nii hästi mõjuv oma positsiooni loovutama?

Et puit ja metall on interjööris aegumatud, on neid kombineeriv trend tulnud, et jääda pikemaks. Sellest võidavad nii industriaalse, 70ndate kui ka art déco fännid. Kui veel aastaid tagasi tegid skandinaavia sisustusdisainis võidukäiku heledad toonid, siis täna näeb enam kontraste, toonid on läinud soojemaks ning muuhulgas on võidule pääsenud põnevad rohelised, sinised ja sügavhallid toonid.

Looduslähendus nii materjalides kui ka värvitoonides

Naturaalsus ilmestas märksõnana sisutustrende juba möödunud aastal ning jätkab võidukäiku ka käesoleval. Nagu looduseski, ei ole ähmastele pooltoonidele naljalt kohta ka sisustuses. Pehmeid sisustuselemente valides katseta rohelise ja sinise erinevate toonidega, miksides seda heledamate neutraalsete värvidega või miks mitte, sügavsooja kollasega. Samuti jääb pilti paljude südamed võitnud sombune-rahustav hall.

Aktsenti ja luksuslikkust annavad pastelsed toonid ning kuldne ja pronksjas, mis toovad erinevad sisustusstiilid ühele lainele – sära andvaid elemente kohtab nii industriaalses kui ka sametisest luksusest õhkavas keskkonnas.

Mööblimaailmas jätkavad võidukäiku puit ja metall, mille kombinatsioon moodustab sulni tasakaalu. Maalähedusest saab šikk, kui kombineerida must metall ja tammepuit. Viimane on eestimaalaste pikaajaline lemmik puitmaterjal sisustuses, mis teenib omanikku nii kvaliteedi kui ka aegumatuse tähenduses kaua.

Romantilist hõngu annavad eluruumidele pisut vähem tuntud printsessipuidust ja ka mangopuidust mööbel. Mõlemad eksootilist päritolu puud annavad kuninglikku hõngu nii elutoas kui ka magamistubades.

Puitmaterjalid kolivad ka magamistuppa ja kööki

Kui silm on harjunud puitmööblit nägema eeskätt elutoas ja suveterrassil, siis tänaseks on puit sisustusmaterjalina jõudnud taas ka magamistuppa. Puidust voodi mõjub skandinaaviapäraselt ning sobitub nii linna- kui ka maakoju. Kõrvuta täispuidust voodi näiteks metallelementidest öökapiga, kaunista ase eelmainitud toonides dekoratiivpatjadega ja saad tulemuseks 2019. aasta trendinäite.

Sel aastal on võidukäiku tegemas ka puidust köögimööbel. Puidust tööpinnad vajavad küll teatavat lisahoolt, kuid aktsent, mille looduslik materjal köögile kui kodu südamele annab, mõjub soojalt ja on ettevõtmist väärt. Näpunäiteid, kuidas puitmööblit hooldada, tasub alati julgelt küsida mööbli müüjalt. Et puit on tekstuurne materjal, mõjub pehme niiske lapiga puhastamine ja regulaarne pindade õlitamine võlukepikesena, mis mööblile kauakestvalt uue välimuse annab.

Pane näpunäited kõrva taha ning tutvu valikuga Home4you kodulehel. Transport on üle kogu Eesti tasuta – sõltumata toote mõõtudest, kaalust ja hinnast.


Seotud artiklid